مجید رضائی1، محمد ابولحسنی مقدم2، احمد صداقت3، امکان¬سنجی انرژی باد در جزیره کیش جهت احداث مزرعه بادی، بیستمین همايش سالانه بین¬المللی مهندسي مکانيک ايران، ISME2012 دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز، شیراز ، ايران، 26 لغايت 28 ارديبهشت 1391.

بیستمین همايش سالانه بین­المللی مهندسي مکانيک ايران، ISME2012

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز، شیراز ، ايران، 26 لغايت 28 ارديبهشت 1391

امکان­سنجی انرژی باد در جزیره کیش جهت احداث مزرعه بادی

مجید رضائی1، محمد ابولحسنی مقدم2، احمد صداقت3

1 دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، majid-rezaei@me.iut.ac.ir

2 دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان ، m.abolhasanimoghadam@me.iut.ac.ir

2 استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان ، sedaghat@cc.iut.ac.ir

از دیرباز تا کنون یکی از مسائل مهم بشر تامین انرژی مورد نیاز برای ادامه حیات بوده است و این مهم در قرن­های اخیر و با گسترش فعالیت¬های صنعتی و تجاری و دست¬یابی به فن¬آوری¬های نوین ارتباطی اهمیت دو¬چندانی یافته است. درسال¬های اخیر بحث یافتن منابع جایگزین انرژی در میان کارشناسان با جدیت تمام پیگیری می¬شود والبته واضح است که انرژی-هایی در اولویت قرار دارند که تا حد امکان مشکلات سوخت¬های فسیلی را به¬همراه نداشته باشند و از لحاظ اقتصادی برای دولت¬ها به¬صرفه باشند. یکی از این منابع انرژی که در سال¬های اخیر بسیار مورد توجه کشورهای پیشرفته دنیا قرار گرفته است انرژی حاصل از جریان باد است که بسیار ارزان، پاک، در دسترس و همیشگی می­باشد. کشور مانیز از سال¬های دور گام¬های نخستین استفاده از این منبع عظیم انرژی را برداشته است، اما با توجه به مناطق فراوان مستعد احداث نیروگاه¬های بادی در ایران˛ هنوز راه درازی در پیش روی محققان و صنعتگران کشور است. آنچه در این مقاله ارائه می¬شود امکان¬سنجی جزیره کیش است که از مناطق بادخیز ساحل خلیج فارس می­باشد جهت احداث سایت نیروگاه بادی می­باشد.

واژه های کلیدی

انرژی باد، امکان­سنجی، توربین بادی، تابع توزیع ویبول