محسن رشیدی نژاد، احمد صداقت، امین قلعه نوئی، طراحی توربین باد محور عمودی H-روتور برای استان یزد مطالعه موردی: ایستگاه حلوان، بیست و دومین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک ایران، ISME2014، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایر

طراحی توربین باد محور عمودی H- روتور برای استان یزد

مطالعه موردی: ایستگاه حلوان

محسن رشیدی­نژاد1، احمد صداقت2، امین قلعه­نوئی3

1 دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، کاشان، rashidinejadmohsen@gmail.com

2 استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، sedaghat@cc.iut.ac.ir

3 دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، کاشان، aqlanda@yahoo.com

چکیده

پتانسيل باد، براي توليد انرژي پاک، در بسياري از نقاط ايران قابل توجه است. در اين مقاله، يک تحليل آماري روي داده‌هاي بادي ايستگاه حلوان به­عنوان بهترین ایستگاه در استان یزد انجام شده و يک توربين محور عمودی براي اين ايستگاه طراحي گشته است. با توجه به نوع داده­ها، محاسبات در يک بازه يک­ساله و برای ارتفاعات 10، 30 و 40 متري انجام گرفته­است. اين ايستگاه داراي ميانگين سرعت به ترتيب 7/4، 51/4 و 91/3 متر بر ثانيه در ارتفاع‌هاي ياد شده است. با توجه به انتخاب یک ایرفویل از نوع SH3055 و با محاسبه نمودار ضریب درگ و لیفت برای این ایرفویل بر حسب زاویه حمله، می­توان با نوشتن یک برنامه نمودار CP بر حسب سرعت نوک پره را ترسیم نمود. با توجه به نمودارها می­توان نسبت طول به قطر و هم­چنین صلبیت بهینه پره را به­دست آورد و بر اساس آن یک توربین بادی مناسب برای ایستگاه ذکر شده طراحی کرد. در نهایت با توجه به روابط و هزینه­های پیش­بینی شده می­توان مدت زمان بازگشت سرمایه این توربین را تخمین زد و بر اساس آن بر روی مقرون به صرفه بودن یا نبودن آن بحث نمود.

واژه های کلیدی

انرژي باد، ايستگاه حلوان، توربين بادی محور عمودی، توزيع ويبول، چگالي توان.

Spring