مهدي جهانگيري، احمد صداقت، طراحی سیستم ترکیبی پنل خورشیدی-توربین بادی-سیستم هیدروژنی مطالعه موردی: الیگودرز، ششمين همايش ملي و نمايشگاه تخصصي مهندسي محيط زيست، تهران، 1391

مهدي جهانگيري

دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی اصفهان،  M.Jahangiri@me.iut.ac.ir

احمد صداقت

استادیار مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی اصفهان،  Sedaghat@cc.iut.ac.ir

در این مقاله به پتانسیل­سنجی استفاده از انرژی­های­ تجدیدپذیر بادی و خورشیدی در شهر الیگودرز با استفاده از نرم­افزار HOMER پرداخته شده است. ورودی­های سرعت باد و تابش خورشید از نرم­افزار RETSCREEN4 استخراج شده است. نتایج نشان داد استفاده از این سیستم ترکیبی در مقایسه با برق تولیدی توسط نیروگاه توجیه اقتصادی ندارد. میزان برق تولیدی توسط باد، خورشید و پیل سوختی در ماههای مختلف سال، سهم هر دستگاه در هزینه­ها، میزان هزینه نیروگاههای مختلف و میزان آلاینده­های تولیدی ناشی از پیل سوختی پارامترهای دیگری هستند که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفتند.

الیگودرز، الکترولایزر، انرژی خورشید، پیل سوختی، تانک هیدروژن، HOMER.

November