مهدي جهانگيري 1، احمد صداقت 2، محسن ثقفيان، امکانسنجی استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی در ساختمانهای صفر انرژی در کلانشهر اهواز به منظور خروج از بحران آلودگی هوا، دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست 26-27 اردیبهشت 1391.

امکانسنجی استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی در ساختمانهای صفر انرژی در کلانشهر اهواز بهمنظور خروج از بحران آلودگی هوا

مهدي جهانگيري 1، احمد صداقت 2، محسن ثقفيان 3

1دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، Email: M.Jahangiri@me.iut.ac.ir
2هیئت علمی گروه مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، Email: Sedaghat@cc.iut.ac.ir
3هیئت علمی گروه مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، Email: Saghafian@cc.iut.ac.ir

هدف از این مقاله، پتانسیلسنجی استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی بهمنظور کاربرد در ساختمانهای صفر انرژی در کلانشهر اهواز بهمنظور خروج از بحران آلودگی هوا است. بهمنظور برآورد اولیه انرژی بادی و خورشیدی، محاسبات بر روی اطلاعات آماری اندازهگیری شده توسط سازمان انرژیهای نو ایران انجام شده است. با استفاده از آمار میزان ابرناکی روزهای پرتابش شمارش شد و میانگین ماهیانه و سالانه آنها محاسبه گردید. از نتایج مشاهده میشود که اهواز در بیشتر از نیمی از طول سال دارای آسمان صاف، میانگین سرعت 2 متر بر ثانیه و جهت وزش باد غالب 272 درجه / سالیانه 5 میباشد که نشاندهندهی این امر است که اهواز برای استفاده از انرژی خورشیدی بر خلاف استفاده از انرژی بادی، از پتانسیل کافی برخوردار است . همچنین در طول سال جهت باد ثابت میباشد. این موضوع در امر چیدمانی توربینها مهم است زیرا که ثابت بودن جهت باد مزیت عمدهای برای نیروگاه بادی است.

ساختمان صفر انرژی، کلانشهر اهواز، سرعت باد، بحران آلودگی هوا، میزان ابرناکی.

File: