آزمایشگاه مکانیک سیالات (93-1392)

دانشکده مهندسی مکانیک

آزمایشگاه مکانیک سیالات

دکتر احمد صداقت

(93-1392)

در اینجا گردشی در آزمایشگاه مکانیک سیالات داشته باشید

آزمایشگاه مکانیک سیالات به صورت یک واحد درس و به مدت سه ساعت در هفته در محل آزمایشگاه مکانیک سیالات در طبقه همکف ساختمان دانشکده مهندسی مکانیک در بعد از ظهرهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 13:30 تا 16:30 برگزار می گردد و شامل هشت آزمایش مکانیک سیالات به شرح زیر است:

آزمايش اول: آزمايش افت اصطكاك در سيستمهاي لوله كشي آب

آزمايش دوم:آزمايش پمپ گريز از مركز

آزمايش سوم: افت اصطكاك در لوله با جريانهاي آرام و مغشوش آب

آزمايش چهارم: جريان آب در كانال باز

آزمايش پنجم:آزمايش ضربه جت آب

آزمايش ششم :دستگاه اندازه گيري دبي آب در لوله ها

آزمايش هفتم: جريان هوا در لوله و نازل

آزمايش هشتم: اندازه گيري نيروي مقاوم هوا روي اجسام دو بعدي

انجام آزمایشها به درك مفاهیم و مطالب مهم درس مکانیک سیالات و تقویت فراگیری انجام کارهای عملی در تعیین مشخصه های سیالات نظیر افت فشارها و ارتباط آنها به دبی جریان و شیوه اندازه گیری دبی جریان و بررسی پدیده هایی مانند پرش هیدرولیکی در آزمایش کانال روباز کمک می کند.

در این آزمایشگاه با اصول و روش کار با بعضی از وسایل آزمایشگاهی و نیز اصول و شیوه صحیح کار در آزمایشگاه تا حدودي آشنا خواهید شد، همچنین با مفهوم و انواع خطاهاي آزمایش و روش بررسی و تحلیل نتایج آشنا خواهید شد.

توجه به نکات مهم زیر برای دانشجویان ضروري است:

دانشجویان با توجه به برنامه زمانبندي انجام آزمایشها، پیش از انجام آزمایش باید دستور کار را به دقت مطالعه کنند.

دانشجویان باید اطلاعات گروه آزمایش کننده و داده های آزمایش را با خودکار در فرمهای موجود در آزمایشگاه پس از انجام آزمایش به سرپرست آزمایشگاه تحویل داده و پس از امضا و قید تاریخ همان روز تحویل بگیرند.

دانشجویان موظفند تمامی فرمها را بهمراه گزارشات مختصر و کامل خود در زمان تحویل گزارشات خود تحویل دهند.

براي آمادگی بیشتر جهت انجام بهتر آزمایشها به دانشجویان گرامی توصیه می شود بخشهاي مقررات آزمایشگاه و راهنماي نوشتن گزارش کار را به دقت مطالعه نمایند.

مدت تحویل گزارش مختصر، یک هفته پس از انجام آزمایش است. در صورت تاخیر در تحویل گزارش، بازاء هر روز تاخیر 10% از نمره گزارش کسر می گردد.

مدت تحویل گزارش کامل، دو هفته پس از انجام آزمایش است و بایستی حتما شامل تخمین خطا ی آزمایش طبق دستورالعمل آزمون خطا باشد. در صورت تاخیر در تحویل گزارش، بازاء هر روز تاخیر 10% از نمره گزارش کسر می گردد.

عدم تحویل هر گزارش موجب کسر 2/5 نمره از نمره نهایی می گردد.

هر جلسه غیبت غیر موجه باعث کسر 2 نمره از نمره کل شده و در صورت غیبت بیش از دوجلسه، امکان قبولی در این دری وجود ندارد.

نمره نهایی آزمایشگاه مکانیک سیالات بر مبنای ارزیابی های زیر است:

الف) فعالیت در آزمایشگاه (آمادگی انجام آزمایش و پاسخگویی به سوالات)             5 نمره

ب) گزارش کار (گزارش کامل 3 نمره و گزارش مختصر 2 نمره)                                   5 نمره

ج) آزمون پایان ترم (شامل آزمون کتبی و عملی)                                                      10 نمره