مجتبي احمدي1، احمد صداقت2، محسن ثقفيان3 ، کنترل جريان آرام به کمک مکش بر روي ايرفويلها، هفدهمين كنفرانس سالانه (بين المللي) مهندسي مكانيك ISME2009 ايران، تهران، دانشگاه تهران، ارديبهشت 1388

هفدهمين كنفرانس سالانه (بين المللي) مهندسي مكانيك ISME2009

ايران، تهران، دانشگاه تهران، ارديبهشت 1388

کنترل جريان آرام به کمک مکش بر روي ايرفويلها

مجتبي احمدي1، احمد صداقت2، محسن ثقفيان3

1 دانشجوي کارشناسي ارشد، دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشکده مهندسي مکانيک؛ m.ahmadi@me.iut.ac.ir

2 استاديار، دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشکده مهندسي مکانيک؛ sedaghat@cc.iut.ac.ir

3 استاديار، دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشکده مهندسي مکانيک؛ saghafian@cc.iut.ac.ir

چکيده

در تحقيق حاضر اثر مکش بر پايداري جريان عبوري حول يک ايرفويل بررسي شده است. تحليل جريان حول ايرفويل با حل معادلات ناوير-استوکس دوبعدي انجام مي گردد که براي اينکار از يک کد عددي TVD  استفاده مي شود که معادلات مزبور را به روش ضمني حل مي کند. براي تعيين نقطه گذار جريان از روش eN استفاده شده است. اين روش که برمبناي تحليل پايداري خطي بنا نهاده شده است، از حل معادله اور-سامرفلد براي تعيين ميزان رشد امواج اغتشاشي استفاده مي کند. براي ارزيابي روش حل، نتايج کد حاضر با نتايج تجربي تحلیل جريان بر روي ايرفويل NACA 653-018 مقايسه شد که تطابق خوبي بين نتايج تحقيق حاضر و نتايج تجربي برقرار مي باشد. پس از ارزيابي روش حل و اطمینان حاصل کردن از صحت کارکرد کدهای کامپیوتری، فرآيند جستجوي مقادير بهينه پارامتر های موثر بر مکش نظیر محل اعمال مکش و میزان مکش اعمال شده با هدف بیشینه کردن دو کمیت نسبت ليفت به دراگ و محل گذار جريان انجام شد.

کلمات کليدي: مکش، ايرفويل دوبعدي، نقطه گذار، تحليل پايداري، معادله اور-سامرفلد