آزمایشگاه مکانیک سیالات (93-1392)

دانشکده مهندسی مکانیک

آزمایشگاه مکانیک سیالات

دکتر احمد صداقت

(93-1392)

در اینجا گردشی در آزمایشگاه مکانیک سیالات داشته باشید

آزمایشگاه مکانیک سیالات به صورت یک واحد درس و به مدت سه ساعت در هفته در محل آزمایشگاه مکانیک سیالات در طبقه همکف ساختمان دانشکده مهندسی مکانیک در بعد از ظهرهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 13:30 تا 16:30 برگزار می گردد و شامل هشت آزمایش مکانیک سیالات به شرح زیر است:

آزمايش اول: آزمايش افت اصطكاك در سيستمهاي لوله كشي آب

آزمايش دوم:آزمايش پمپ گريز از مركز

آزمايش سوم: افت اصطكاك در لوله با جريانهاي آرام و مغشوش آب

آزمايش چهارم: جريان آب در كانال باز

آزمايش پنجم:آزمايش ضربه جت آب

آزمايش ششم :دستگاه اندازه گيري دبي آب در لوله ها

آزمايش هفتم: جريان هوا در لوله و نازل

آزمايش هشتم: اندازه گيري نيروي مقاوم هوا روي اجسام دو بعدي

انجام آزمایشها به درك مفاهیم و مطالب مهم درس مکانیک سیالات و تقویت فراگیری انجام کارهای عملی در تعیین مشخصه های سیالات نظیر افت فشارها و ارتباط آنها به دبی جریان و شیوه اندازه گیری دبی جریان و بررسی پدیده هایی مانند پرش هیدرولیکی در آزمایش کانال روباز کمک می کند.

در این آزمایشگاه با اصول و روش کار با بعضی از وسایل آزمایشگاهی و نیز اصول و شیوه صحیح کار در آزمایشگاه تا حدودي آشنا خواهید شد، همچنین با مفهوم و انواع خطاهاي آزمایش و روش بررسی و تحلیل نتایج آشنا خواهید شد.

توجه به نکات مهم زیر برای دانشجویان ضروري است:

دانشجویان با توجه به برنامه زمانبندي انجام آزمایشها، پیش از انجام آزمایش باید دستور کار را به دقت مطالعه کنند.

دانشجویان باید اطلاعات گروه آزمایش کننده و داده های آزمایش را با خودکار در فرمهای موجود در آزمایشگاه پس از انجام آزمایش به سرپرست آزمایشگاه تحویل داده و پس از امضا و قید تاریخ همان روز تحویل بگیرند.

دانشجویان موظفند تمامی فرمها را بهمراه گزارشات مختصر و کامل خود در زمان تحویل گزارشات خود تحویل دهند.

براي آمادگی بیشتر جهت انجام بهتر آزمایشها به دانشجویان گرامی توصیه می شود بخشهاي مقررات آزمایشگاه و راهنماي نوشتن گزارش کار را به دقت مطالعه نمایند.

پیش نیازها:

مکانیک سیالات (هم نیاز یا پیش نیاز)

سیاست نمره دهی:

مدت تحویل گزارش مختصر، یک هفته پس از انجام آزمایش است. در صورت تاخیر در تحویل گزارش، بازاء هر روز تاخیر 10% از نمره گزارش کسر می گردد.

مدت تحویل گزارش کامل، دو هفته پس از انجام آزمایش است و بایستی حتما شامل تخمین خطا ی آزمایش طبق دستورالعمل آزمون خطا باشد. در صورت تاخیر در تحویل گزارش، بازاء هر روز تاخیر 10% از نمره گزارش کسر می گردد.

عدم تحویل هر گزارش موجب کسر 5/2 نمره از نمره نهایی می گردد.

هر جلسه غیبت غیر موجه باعث کسر 2 نمره از نمره کل شده و در صورت غیبت بیش از دوجلسه، امکان قبولی در این دری وجود ندارد

نمره نهایی آزمایشگاه مکانیک سیالات بر مبنای ارزیابی های زیر است:

الف) فعالیت در آزمایشگاه (آمادگی انجام آزمایش و پاسخگویی به سوالات)             5 نمره

ب) گزارش کار (گزارش کامل 3 نمره و گزارش مختصر 2 نمره)                                   5 نمره

ج) آزمون پایان ترم (شامل آزمون کتبی و عملی)                                                      10 نمره

دستیار آموزشی:

جناب آقای شهداد

زمان بندی کلاس:

آزمایشگاه مکانیک سیالات به صورت یک واحد درس و به مدت سه ساعت در هفته در محل آزمایشگاه مکانیک سیالات در طبقه همکف ساختمان دانشکده مهندسی مکانیک در بعد از ظهرهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 13:30 تا 16:30 برگزار می گردد .

Term:
ترم دوم 1392