احمد رضا عظیمیان، احمد صداقت، سید ایمان روح الامین، بررسي شکل هندسي بر عملکرد سيکلون بکمک شبيه سازي عددي ، یزد آبان 1385.

بررسي شکل هندسي بر عملکرد سيکلون بکمک شبيه سازي عددي

احمد رضا عظيميان

استاد

احمد صداقت

استاديار

سيد ايمان روح الامين

دانشجوي کارشناسي ارشد

اصفهان، دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشکده مهندسي مکانيک.

چكيده جدا کننده سيکلون يکي از پر استفاده ترين وسايلي است که در صنعت براي جدايش غبار از هوا و يا کلاس بندي ذرات مختلف استفاده شده است. چندين نوع الگوي جريان در سيکلونها قابل مشاهده است که اين الگوها با توجه به بررسي هاي تجربي و يا شبيه سازي عددي بدست آمده اند. با توجه به ساختار پروفيل محوري مي توان دريافت که سيکلون ها به دو دسته کلي قابل تقسيم هستند: کلاس V، نماينده سيکلون هايي است که ماکزيمم سرعت محوري در ناحيه هسته مرکزي سيکلون اتفاق مي افتد؛ و کلاس W، نماينده سيکلونهايي است که سرعت محوري داراي الگوي بالا- پايين رونده اي به شکل W است. در اين مقاله اثر تغيير قطر لوله خارجي سيکلون بر کلاس بندي آن با استفاده از نرم افزار فلوئنت 6، بررسي شده است. براي چند سيکلون بازده بالاي نوع استيرمان, با استفاده از مدلهايRSM  و RNG k-ε  شبيه سازي عددي انجام شده و نتايج حاصل با يکديگر مقايسه شده اند. نتايج نشان مي دهد که مدل RSM مرتبه اول و RNG مرتبه اول و دوم در تمامي حالات بررسي شده الگوي سرعت محوري را از نوع V پيش بيني مي کنند. اين در حالي است که مدل RSM مرتبه دوم، در مقاطعي که نسبت De/D کمتر از 0.4 بوده است، الگوي جريان محوري را از نوع V تخمين زده است. در جايي که نسبت De/D بيشتر از 0.4 بوده است، الگوي جريان بصورت W برآورد شده است. همچنين سعي شده تا با بررسي تواناييهاي هرمدل در پيش بيني الگوي جريان در مقاطع مختلف سيکلون، دقت اين دو روش در جريانهاي پيچنده سريع با ناهمسانگردي زياد مورد ارزيابي قرار گيرند. با توجه به کمبود داده هاي تجربي تنها در نسبت  De/D=0.5 با نتايج تجربي و روش LES در سرعتهاي محوري و مماسي مقايسه انجام شده است که دقت مناسب مدل تنش رينولدز مرتبه دو را نشان مي دهد.

واژه‌هاي كليدي:  ، RSM, Vortex Finder, سيکلون.

October