احمد صداقت، محمد علی بدری، کنرل جدایش جریان فروصوت بر روی ایرفویل NACA0015 از طریق اعمال میدان الکترومغناطیس با مدلسازی عددی، مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، جلد 43، شماره 2، پاییز و زمستان 1392، صفحه 59-64.

كنترل جدايش جريان برروی ايرفويل­NACA0015  از طريق

اعمال ميدان الکترومغناطيس به کمک مدلسازي عددی

احمد صداقت ، محمد علي بدري

1-اصفهان، دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشکده مهندسی مکانيک ، sedaghat@cc.iut.ac.ir

2-اصفهان، دانشگاه صنعتي اصفهان، پژوهشكده علوم و تكنولوژي زير دريا، malbdr@cc.iut.ac.ir

استفاده از نيروهای لورنتز ناشی از ميدان های الکترومغناطيس به منظور كنترل جريان روش مناسب و مورد توجهی مي باشد. اين نيرو در فرآيند حل عددی بصورت جمله های منبع به معادلات حرکت سيال اضافه می شود. با استفاده از این پدیده، مدلسازی عددی جريان مادون صوت با عدد ماخ 2/0 برای رژيم جريان مغشوش به منظور کنترل اثرات ناخواسته جدايش در اين مقاله مورد بررسي واقع شده است. بکارگيری نيروی لورنتز با نگاه به نتايج حل عددی نشان داده است که جدايش جريان بر روی ايرفويل به تاخير افتاده يا حذف شده و کارآيی هيدرو ديناميکی آن افزايش می یابد. با اعمال کنترل بر ايرفويل NACA0015 به کمک نيروی لورنتز، ضريب ليفت افزايش يافته و ضريب درگ تغيير چندانی ننموده است. اين امر به افزايش زاويه استال منتهي گرديده است.

واژه‌هاي كليدي: نيروي لورنتز،  روش عدديTVD- MHD ، ضريب مومنتم مغناطيسي

Journal Papers