راه اندازی تونل باد دانشگاه صنعتی اصفهان (2005)

بررسي تجربي نوسانات با دامنه محدود و فلاتر صفحات الاستيک دو بعدي در جريان محوري سه بعدي

سيدمهدي پورسيدرضايي1، احمد صداقت2

دانشکده مهندسي مکانيک، دانشگاه صنعتي اصفهان، تلفن: 09363230433-09131676507، پست الکترونيکي: poorseied@yahoo.com

هدف این پروژه دانشگاهی راه اندازی تونل باز دانشگاه صنعتی اصفهان و بکارگیری آن با کمترین هزینه و تجهیزات بود. در زمینه کار آزمايشگاهي بر روی فلاتر که تاکنون در کشور تحقيقات مدوني بر­روي آن انجام نشده بود موضوع این پروژه طرح و انجام شد. موضوع اصلي اين پروژه ارتعاشات و نوسانات متناوب با دامنه محدود (LCO) صفحه الاستيك دو­بعدي در جريان محوري سه­بعدي است. به­همين منظور در اينجا يك صفحه مسطح در لبه فرار يک ايرفويل NACA0012 صلب گيردار شده­است. به­عبارت ديگر همچون تير يک­سر درگير به ايرفويل متصل شده­است. در مدل نظري پيش­رو هم در سختي خمشي و هم در اينرسي جرمي، اجزاي ساختاري غير­خطي به­وجود مي­آيد. به هر­حال،‌ از اجزاي غير­خطي آيروديناميكي صرفه­نظر مي­شود و از تئوري آيروديناميك جريان سه­بعدي خطي، غير­قابل تراكم و چرخشي و نيز يك مدل آيرو ديناميك با مرتبه کاهش­يافته جهت محاسبه مرز ارتعاشات خطي و نوسانات متناوب با دامنه محدود (LCO) كه فراتر از مرز ارتعاشات خطي رخ مي­دهد، جهت تحليل تئوري نتايج استفاده شده­است. نتايج تئوري و آزمايش براي شروع ارتعاش همخواني خوبي با­هم دارد و شامل سرعت جريان بحراني كه در آن سيستم آيروالاستيك شروع به ناپايداري مي­كند و همچنين مد آيروالاستيك نوسان و فركانس مي­باشد. به هر­حال، تفاوت­هاي چشمگيري بين نتايج تئوري حاضر و آزمايش در مورد نوسانات متناوب محدود (LCO) با دامنه بزرگ وجود­دارد. چنين به­نظر مي­رسد كه اجزاي غير­خطي آيروديناميكي (كه در نظريه حاضر مدل نشده­است) علت ا صلي اين اختلافات است. سعي بر آن شده­است تا نتايج به­دست­آمده هر­چه بيشتر در قالب شکل و نمودار ارائه شود و با بيان جزئيات، فهم مطلب براي خوانندگان آسان گردد.

واژه هاي كليدي: آيروالاستيک- نوسانات دامنه محدود- فلاتر غيرخطي

University Research