سيدمهدي پورسيدرضايي1، احمد صداقت2، بررسي تجربي نوسانات با دامنه محدود و فلاتر صفحات الاستيک دو بعدي در جريان محوري سه بعدي، هفتمین همایش سالانه (بین المللی) انجمن هوافضای ایران، دانشگاه صنعتی شریف، تهران 30 بهمن-2 اسفند، 1386.

سيدمهدي پورسيدرضايي1، احمد صداقت2

دانشکده مهندسي مکانيک، دانشگاه صنعتي اصفهان، تلفن: 09363230433-09131676507، پست الکترونيکي: poorseied@yahoo.com

اين مقاله يک کار آزمايشگاهي است که تاکنون در کشور تحقيقات مدوني بر¬روي آن انجام نشده¬است. موضوع اصلي اين پروژه ارتعاشات و نوسانات متناوب با دامنه محدود (LCO) صفحه الاستيك دو¬بعدي در جريان محوري سه¬بعدي است. به¬همين منظور در اينجا يك صفحه مسطح در لبه فرار يک ايرفويل  NACA صلب گيردار شده¬است. به¬عبارت ديگر همچون تير يک¬سر درگير به ايرفويل متصل شده¬است. در مدل نظري پيش¬رو هم در سختي خمشي و هم در اينرسي جرمي، اجزاي ساختاري غير¬خطي به¬وجود مي¬آيد. به هر¬حال،‌ از اجزاي غير¬خطي آيروديناميكي صرفه¬نظر مي¬شود و از تئوري آيروديناميك جريان سه¬بعدي خطي، غير¬قابل تراكم و چرخشي و نيز يك مدل آيرو ديناميك با مرتبه کاهش¬يافته جهت محاسبه مرز ارتعاشات خطي و نوسانات متناوب با دامنه محدود (LCO) كه فراتر از مرز ارتعاشات خطي رخ مي¬دهد، جهت تحليل تئوري نتايج استفاده شده¬است. نتايج تئوري و آزمايش براي شروع ارتعاش همخواني خوبي با¬هم دارد و شامل سرعت جريان بحراني كه در آن سيستم آيروالاستيك شروع به ناپايداري مي¬كند و همچنين مد آيروالاستيك نوسان و فركانس مي¬باشد. به هر¬حال، تفاوت¬هاي چشمگيري بين نتايج تئوري حاضر و آزمايش در مورد نوسانات متناوب محدود (LCO) با دامنه بزرگ وجود¬دارد. چنين به¬نظر مي¬رسد كه اجزاي غير¬خطي آيروديناميكي (كه در نظريه حاضر مدل نشده¬است) علت ا صلي اين اختلافات است. سعي بر آن شده¬است تا نتايج به¬دست¬آمده هر¬چه بيشتر در قالب شکل و نمودار ارائه شود و با بيان جزئيات، فهم مطلب براي خوانندگان آسان گردد.

واژه هاي كليدي: آيروالاستيک- نوسانات دامنه محدود- فلاتر غيرخطي

February