طراحی و ساخت توربین آبی تردمیلی و تست در حوضچه کشش آب دانشگاه صنعتی اصفهان (1391)

طراحی و ساخت توربین آبی تردمیلی و تست در حوضچه کشش آب دانشگاه صنعتی اصفهان

علی محمد کسائیان و احمد صداقت

چكيده‌ - انرژیهای تجدیدپذیر به دلیل عدم آلودگی هوا و آسیب نزدن به محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار هستند. یکی از انواع انرژیهای تجدیدپذیر انرژی آب های سطحی بوده که تاکنون روشهای متعددی جهت استحصال و تبدیل آن به کار گرفته شده است. با توجه به وجود آب های جاری در کشورمان و نیاز مبرم به انرژی پاک، توربین آبی تردمیلی که ثبت اختراع شده است، طراحی و ساخته و سپس در حوضچه ی کشش آب دانشگاه صنعتی اصفهان تست گردید و کارایی توربین آبی تردمیلی ارزیابی شد. توربین آبی تردمیلی از مجموعه ای پره بر روی دستگاه مشابه تردمیل قرار گرفته است و انرژی جریان آب را از طریق محور دوران آن به یک ژنراتور منتقل می کند. از مزایای این توربین در مقایسه با دیگر توربینهای آبهای جاری، میتوان به ساخت و نصب آسان، پایین بودن قیمت تمام شده و بازده قابل قبول اشاره کرد. لازم به ذکر است با بهینه سازی شکل و آرایش پره ها پس از تست اولیه میتوان به بهترین طراحی و بازده برای توربین دست یافت.

واژه‌های کلیدی- انرژیهای تجدید پذیر، آبهای جاری، توربین آبی تردمیلی، حوضچه کشش آب.

Projects with Industry