طراحی و ساخت یک توربین بادی مگنوس اصلاح شده (1391)

دانشکده مهندسی مکانیک

طراحی و ساخت یک توربین بادی مگنوس اصلاح شده

پروژه کارشناسی ارشد تبدیل انرژی

حمید رضا خیر اندیش

اساتید راهنما

دکتر احمد صداقت

دکتر محسن ثقفیان

استاد مشاور

دکتر مهدی نیلی

چکيده

هدف از این پایان­نامه، طراحی و ساخت وبهیبنه­سازی توربین­های بادی مگنوس با استوانه­های دوار و نهایتا ترسیم نمودار  بر حسب  و توان برحسب سرعت باد برای آنها می­باشد، تا بتوان بازده آنها را با سایر توربین­های بادی موجود مقایسه نمود. بر این اساس ابتدا یک استوانه ساکن و دوار در جریان هوای عمود، برآن قرار گرفته­ و ضرایب لیفت و درگ بر روی آن محاسبه گردیده­است. در این مرحله از پروژه ابتدا یک حل پایدار انجام گرفته و تقریبا از تمامی مدل­های توربولانسی جهت حل مساله استفاده گردیده­است. اما به علت جریان غیر دائم که موجب خطای بیش از حد می­­شد، مجددا از یک حل گذرا برای تحلیل این مساله استفاده گردید و مشاهده شد که می­توان با استفاده از یک حل گذرا و مدل توربولانسی BSL جواب­های نسبتا مناسبی را بدست­آورد. حال با تعیین بهترین مدل برای تحلیل جریان بر روی استوانه؛ یعنی مدل BSL ؛ به عنوان مبنای محاسبات قرار گرفته­است. در ادامه پروژه شبیه سازی برای استوانه دوار با صفحه هدایت کننده جریان با زاویه  درجه و درجه انجام گرفت و نتایج این شبیه­سازی با نتایج استوانه دوار مقایسه شد. درنهایت با به دست آوردن حالت بهینه برای توربین بادی مگنوس با صفحه هدایت کننده جریان این توربین طراحی و ساخته شد. در نهایت نمودار­های توان و گشتاور بر حسب سرعت باد برای توربین ساخته شده به دست آورده شد. در واقع می­توان با استفاده از این نمودار و در نظر گرفتن هزینه­های ساخت نسبتا کمتر این توربین­ها در قیاس با سایر توربین­های بادی با پره­های ایرفویلی، اقتصادی بودن یا نبودن این توربین­ها را نتیجه گرفت.

کلمات کليدی: 1-توربین بادی مگنوس  2-استوانه دوار 3-نیروی مگنوس  4-صفحه هدایت کننده جریان 90 و 135 درجه

Graduate education projects