فريد فضل اللهي، احمد صداقت، بررسی تاثیرات ضریب موج سطحي و ضریب منظر بر انتقال حرارت جابجايي طبيعي درون محفظه‌هاي موجي شكل، دوازدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، 8-10 اردیبهشت 1388.

فريد فضل اللهي[1]

احمد صداقت

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

استاديار دانشکدۀ مهندسی مکانیک

چکیده: مقاله حاضر به بررسی عددی ویژگی­های جریان و انتقال حرارت درون دو حالت متفاوت محفظه بسته موجی شکل متاثر از نیروی شناوری مي‌پردازد. در اینجا به بررسی تاثیر موج سطح و ضریب منظر در اعداد رایلی مختلف روی انتقال حررات پرداخته شده است. مدل سازی انجام شده بر اساس فرض بوزینسک براي چگالي در محدوده اعداد رایلی 106-100 می‌باشد. مرز ناپايداري به عواملي همچون هندسه، دما و فشار وابسته است. با افزايش دماي ديوار گرم كه موجب افزايش نيروي بويانسي و كاهش اثر ويسكوزيته سيال مي‌گردد سيستم به سمت ناپايدراي ميل مي‌كند. محفظه مدل شده شامل دو دیوار موجی شکل در بالا و پایین با دو چينش متفاوت و دو دیوار مستقیم الخط در کناره‌ها می‌باشد. دیوارهای بالایی و پایینی هر دو تک دما و دیوارهای کناری آدیاباتیک در نظر گرفته شده است. معادلات حاکم بر مسئله بر اساس روش حجم محدود برای حجم کنترل ها کسسته سازی و حل شده است. این شبیه سازی در محدوده ضریب موج 25/0-0λ= و ضریب منظر 5/0- 25/0 A=برای سیالي با عدد پرانتل 704/0 می‌باشد. دمای دیوار پایینی محفظه K340 و دمای دیوار بالایی K300 می باشد. نتایج بصورت دیاگرام‌هایی از توزیع عدد نوسلت متوسط، خطوط جریان و خطوط همدما برای مقادیر مختلف ضریب موج سطح و ضریب منظر در اعداد رایلی مختلف ارائه شده است. نتایج نشان می‌دهد که مقدار انتقال حرارت و عدد نوسلت در محفظه حالت اول با افزايش عدد رايلي و افزايش ضريب موج سطح افزايش مي‌يابد در حالي كه مقدار انتقال حرارت و عدد نوسلت در محفظه حالت دوم با افزايش عدد رايلي افزايش و با افزايش ضريب موج سطح كاهش مي‌يابد.

واژه‌های کلیدی: ناپايداری ريلی بنارد، انتقال حرارت جابجايي طبيعی ،گراشف ،رايلی، محفظه موجي شكل

[1] مؤلف مکاتبه کننده:

پست الکترونیکی: f.fazlollahi@me.iut.ac.ir

تلفن: 3914432 311 (98+) // فاکس: 3912628 311 (98+)

April