مجتبي گورکي فرد1، محسن گورکي فرد2، احسان گورکي فرد3، احمد صداقت4، شبیه سازی جریان خون عبوری از دریچه میترال ، هيجدهمين همايش سالانه بين‌المللي مهندسي مکانيک ايران، ISME2010 ايران، تهران، دانشگاه صنعتي شريف، 21 لغايت 23 ارديبهشت 1389

هيجدهمين همايش سالانه بين‌المللي مهندسي مکانيک ايران، ISME2010

ايران، تهران، دانشگاه صنعتي شريف، 21 لغايت 23 ارديبهشت 1389

شبیه سازی جریان خون عبوری از دریچه میترال

مجتبي گورکي فرد1، محسن گورکي فرد2،  احسان گورکي فرد3، احمد صداقت4

1 کارشناس ارشد، دانشکده مهندسي مکانيک، دانشگاه بوعلي سينا، همدان، ايران، mojtaba924@yahoo.com

2 کارشناس ارشد، دانشکده مهندسي مکانيک، دانشگاه بوعلي سينا، همدان، ايران، kingmondo88@yahoo.com

3 کارشناس ارشد، دانشکده مهندسي مکانيک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ايران، e.gorakifard@me.iut.ac.ir

4 استادیار، دانشکده مهندسي مکانيک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ايران، sedaghat@cc.iut.ac.ir

چکيده

امروزه ميزان مرگ و مير ناشي از بيماري­هاي قلبي عروقي در كشورهاي جهان در حال افزايش است. عمده­‌ترين بيماري‌هاي قلبي و عروقي عبارت است از کار افتادگی دریچه میترال، که اگر با عمل جراحی موفقیت آمیزی همراه نباشد باعث مرگ می شود جراحی­های ترمیمی با استفاده از شناخت مناسب جریان عبوری از میترال پیشرفت می­کنند. در سال­های اخیر بر همکنش سازه و سیال مخصوصا در بایومکانیک مورد توجه زیادی قرار گرفته است. موضوع اصلي اين بررسي شبيه­سازي جریان عبوری از دریچه میترال با در نظر گرفتن اثرهای متقابل دریچه و خون بر روی یکدیگر در یک سیکل زمانی با استفاده از المان محدود می­باشد. در اين بررسي، فرمولاسیون اولري- لاگرانژي اختياري برای سیال و فرمولاسیون لاگرانژی برای توصیف حرکت سازه استفاده شده است. همچنین روش نيومارک براي انتگرال زماني و به علت تغییرشکل زیاد دریچه مش تطبیقی اعمال مي­شود. ناحیه محاسباتی به دو ناحیه جامد و سیال تقسیم می­شود که در سطح تماس با یکدیگر کوپله می­شوند. یک برش سه­بعدی از بطن چپ به همراه قسمت انتهایی از دهلیز چپ قلب مورد مطالعه قرار گرفته است. از مهمترین نتایج این بررسی می­توان به مشاهده نحوه باز شدن بازوهای دریچه، ایجاد گردابه­ها در پشت دریچه، نحوی اعمال فشار بر بازوها و بستن شدن دریچه برای سختی­های مختلف دریچه اشاره نمود. صحت نتایج با نتایج تحلیلی و آزمایشگاهی موجود در مراجع اعتبار سنجی شده است و تطابق خوبی بین آنها دیده می­شود.

کلمات کليدی: دریچه میترال، بر همکنش سازه و سیال، بایومکانیک، اولری لاگرانژی اختیاری