محمد حسین هادی1، سعید شعبانی2، احمد صداقت3، تحلیل هیدرودینامیکی اثر سطح آزاد یک سازه فراساحلی(FOS) با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی، پانزدهمین همایش صنایع دریایی (MIC2013) 7 الی 9 آبان ماه1392 ـ جزیره کیش.

پانزدهمین همایش صنایع دریایی (MIC2013)

7 الی 9 آبان ماه1392 ـ جزیره کیش

تحلیل هیدرودینامیکی اثر سطح آزاد یک سازه فراساحلی(FOS) با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی

محمد حسین هادی1، سعید شعبانی2، احمد صداقت3

1کارشناس ارشد، پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیر دریای دانشگاه صنعتی اصفهان، hadimechanic@yahoo.com

2هیئت علمی، پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیر دریای دانشگاه صنعتی اصفهان،  sshabani@cc.iut.ac.ir

3هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان،  sedaghat@cc.iut.ac.ir

چکيده

در این مطالعه تحلیل هیدرودینامیک سطح آزاد یک سازه فراساحلی شناور(FOS) مورد توجه قرار گرفته است که با استفاده از تکنیک‌های جدید CFD مانند کسرحجمی رفتار سطح آزاد و نیز نیروهای وارده از طرف موج دریا به سازه با استفاده از نرم افزار Ansys CFX بررسی می‌شود. بدین منظور از یک دامنه مکعب­مستطیلی شکل استفاده شده است تا مدل به صورت سه بعدی درون دامنه حل تعریف شود. نیروهای بدست آمده از طرف موج وارده در روش سه بعدی  بیشتر از حالت دو بعدی است که دلیل آن بزرگ­تر بودن دامنه­ی­حل و مطابقت بیشترآن با واقعیت می باشد. همچنین در این مطالعه این نتیجه حاصل شد که اثر هیدرودینامیکی سطح آزاد و نیز نیروی وارده برسازه­ی فراساحلی عمدتا به علت وجود نیروهای فشاری حاصل از برخورد امواج به سطح سازه می­باشد.. در این تحقیق همچنین اثرات متقابل برخورد جریان آب و هوا و نیز اثر برخورد امواج دریا به سطح بویه بررسی شده است.

کلمات کليدی: سازه فراساحلی شناور، هیدرودینامیک سطح آزاد، جریان دوفازی، تکنیک­کسرحجمی.

October