مهدي جهانگيري، احمد صداقت، محسن ثقفیان، بررسي اثر ديوار انعطاف¬پذير بر پايداري لايه مرزي روي يک بال منحني شکل، همایش ملی مهندسی مکانیک مرودشت 5 خرداد 1390.

بررسي اثر ديوار انعطاف پذير بر پايداري لايه مرزي

روي يک بال منحني شکل

مهدي جهانگيري

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک

M.Jahangiri@me.iut.ac.ir

احمد صداقت

استادیار مهندسی مکانیک

Sedaghat@cc.iut.ac.ir

محسن ثقفیان

استادیار مهندسی مکانیک

Saghafian@cc.iut.ac.ir

بهنام عباسي

دانشجوي کارشناسي ارشد دانشگاه

صنعتي اصفهان

B.Abbasi@me.iut.ac.ir

اکثر گونه¬هاي آبزي همچون دلفين¬ها و وال¬ها بالچه¬هايي دارند که مي¬توانند به عنوان بال منحني شکل مدل شوند .برخي از اين بالچه¬ها، مانند بالچه¬ی پشتي دلفين، نيمه صلب است؛ بنابراين مي تواند به عنوان بال منحني شکل صلب با سطح قابل انعطاف شبيه سازي شود. بررسي هيدروديناميکي جريان گذرنده از روي سطح انعطاف پذير منحني شکل، به عنوان مکانيزمي جهت کاهش درگ، زماني مورد توجه قرار گرفت که بالهاي منحني شکل کاربرد وسيعي در طراحي آيروديناميکي و هيدروديناميکي پيدا کردند. در کار ارائه شده جريان گذرنده از روي بال منحني شکل با سطح انعطاف پذير مدل مي¬گردد. اين يک مساله کوپل شده پايداري هيدروديناميکي است که بوسيله روش عددي حل گرديده است. ناپايداري اصلي لايه مرزي خط اتصالِ يک سطح صلب، ناپايداري موجي انتقالي است که در طول خط اتصال گسترش مي¬يابد. نتايج عددي نشان مي¬دهند که بکار بردن سطح قابل انعطاف باعث کاهش اساسي ناحيه ناپايداري مي¬شود. بعلاوه نتايج نشان مي¬دهند که اگرچه ميدان جريان سه¬بعدي است ولي ماهيت کمي کاهش ناپايداري، مشابه کاهش مودهاي ناپايداري توليمن-شيليختينگ دوبعدي در جريان لايه مرزي عبوري از سطح قابل انعطاف است.

واژه‌هاي کليدي: : ديوار انعطاف¬پذير، پايداري لايه مرزي، خط اتصال، بال منحني شکل، اغتشاشات سه بعدي

File: