مهدي جهانگيري ، عليرضا حجي ملايري ، احمد صداقت ، احسان آقايي4، پتانسيل¬سنجي انرژي باد براي توليد الکتريسيته در استان خراسان رضوي مطالعه موردي: ايستگاه قدمگاه، نخستین همایش ملی انرژی باد و خورشید، تهران 4 اسفند 1390.

پتانسيل­سنجي انرژي باد براي توليد الکتريسيته در استان خراسان رضوي

مطالعه موردي: ايستگاه قدمگاه

مهدي جهانگيري[1]، عليرضا حجي ملايري[2]، احمد صداقت[3]، احسان آقايي4

دانشکده ي مکانيک دانشگاه صنعتي اصفهان، M.Jahangiri@me.iut.ac.ir

در اين مقاله، يک تحليل آماري روي داده‌هاي بادي ايستگاه قدمگاه در استان خراسان رضوي به­منظور توليد الکتريسيته انجام شده است. براي برآورد اوليه انرژي باد در اين ايستگاه­ محاسبات لازم بر روي اطلاعات آماري اندازه­گيري شده توسط سازمان انرژي­هاي نو ايران انجام شده است. لازم به ذکر است که با توجه به اين داده­ها، محاسبات در يک بازه 12 ماهه صورت گرفته است. سرعت باد در ارتفاع­هاي 40 متري، 30 متري و 10 متري در ماههاي مختلف مورد بررسي قرار گرفته اند. نتايج تحليل آماري نشان مي دهد که اين ايستگاه داراي ميانگين سرعت به­ترتيب 24/5 متر بر ثانيه، 05/5 متر بر ثانيه و 2/4 متر بر ثانيه در ارتفاع‌هاي ياد شده مي­باشد. همچنين از نمودار گلباد سرعت و جهت در ارتفاع­هاي 30 متري و 5/37 متري مشاهده مي شود که جهت غالب باد در راستاي غرب و نزديك به غرب مي­باشد. در ايستگاه قدمگاه با توجه به گلباد اين ايستگاه مي­توان بيان کرد که در طول سال جهت غالب باد ثابت است. اين موضوع در چيدمان توربين­ها بسيار اهميت دارد، زيرا ثابت بودن جهت باد مزيت عمده­اي براي نيروگاه مي­باشد. همچنين با ارزيابي توان متوسط باد ساليانه در ارتفاع­هاي 10 متري، 30 متري و 40 متري ديده مي­شود بيشترين ميزان توان باد در ماه فوريه رخ داده است.

واژه‌هاي كليدي: استان خراسان رضوي، انرژي باد، ايستگاه قدمگاه، توزيع ويبول، چگالي توان.

1- دانشجوی دکترای تبدیل انرژی دانشگاه صنعتی اصفهان

2- دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی دانشگاه صنعتی اصفهان