مهدی جهانگیری1، رسول کلباسی1، علی عبدالهی1، احمد صداقت2، محسن ثقفیان2، طراحي توربين بادي محور افقي براي استان خراسان جنوبي مطالعه موردي: ايستگاه فدشک، اولین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی ایران-تهران-27 و 28 آذرماه 1390.

اولین کنفرانس  بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی

ایران-تهران-27 و 28 آذرماه 1390

طراحي توربين بادي محور افقي براي استان خراسان جنوبي

مطالعه موردي: ايستگاه فدشک

مهدی جهانگیری1، رسول کلباسی1، علی عبدالهی1، احمد صداقت2، محسن ثقفیان2

1 دانشجوی دکتری مکانیک، دانشگاه صنعتي اصفهان

2 استادیار گروه مکانیک، دانشگاه صنعتي اصفهان

M.Jahangiri@me.iut.ac.ir

R.kalbasi@me.iut.ac.ir

A.Abdollahi@me.iut.ac.ir

Sedaghat@cc.iut.ac.ir

Saghafian@cc.iut.ac.ir

چکيده

پتانسيل باد، براي توليد انرژي پاک، در بسياري از نقاط ايران قابل توجه است. در اين مقاله يک تحليل آماري روي داده‌هاي بادي ايستگاه فدشک در استان خراسان جنوبي انجام شده و همچنين يک توربين محور افقي براي اين ايستگاه طراحي شده است. به منظور برآورد اوليه انرژي باد در اين ايستگاه­ محاسبات لازم بر روي اطلاعات آماري اندازه­گيري شده توسط سازمان انرژي­هاي نو ايران انجام شده است. با توجه به نوع داده­ها سعي شده محاسبات در يک بازه يک­ساله انجام گيرد. ابتدا سرعت باد در ارتفاع­های 40 متری، 30 متری و 10 متري در ماههاي مختلف مطالعه شده است. اين ايستگاه داراي ميانگين سرعت به ترتيب 155/6، 02/6 و 06/5 متر بر ثانيه در ارتفاع‌هاي ياد شده است. همچنين گلباد بيشترين جهت وزش باد بررسي گرديده است. جهت غالب باد نيز در طول سال براي ايستگاه فدشک بدست آمده است که تقريبا در طول سال جهت باد ثابت و از سمت جنوب شرقي مي­باشد. اين موضوع در امر چيدماني توربين­ها مهم است و ثابت بودن جهت باد مزيت  عمده­اي براي نيروگاه مي­باشد. با تخمين پتانسل انرژي باد توسط تابع توزيع احتمال ويبول براي دوره مورد بررسي، چگالي توان باد بدست آورده شده و با انتخاب دو توربين باد متفاوت در حالت واقعي، ميزان انرژي­ که سالانه از اين سايت حاصل مي‌شود، برآورد شده است.

واژه‌هاي كليدي: انرژي باد، ايستگاه فدشک، توربين بادی محور افقی، توزيع ويبول، چگالي توان، گلباد.

November