مهدی مولوی، احمد صداقت، محمد رضا سلیم پور، استفاده از روش فیلتر کالمن جهت تخمین آنی شار حرارتی روی مرز متحرک در مواد فداشونده تجزیه پذیر، مجله مهندسی مکانیک مدرس، دوره 14، شماره 1، فروردین 1393، صفحه 10-18.

استفاده از روش فیلتر­کالمن جهت تخمین آنی شار­حرارتی روی مرز متحرک در مواد فداشونده تجزیه­پذیر

مهدی مولوی1، احمد صداقت2*، محمد رضا سلیم پور3

1- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

2- استادیار ، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

3-  دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

* اصفهان، کد پستی 83111-84156، sedaghat@cc.iut.ac.ir

در سیستم­های پرتابه به علت بالا بودن سرعت ورود به جو در اثر فشرده شدن مولکولهاي هوا و امواج ضربه­ای قوی در جلوی پرتابه گرمايش آيروديناميکي شديدي بوجود مي‌آيد. استفاده از پوشش مواد فداشونده روی سازه اصلی مستلزم مدلسازی مناسب جهت تعیین شار­حرارتی در مرز است که اندازه­گیری آن به صورت مستقیم امری غیر­ممکن یا بسیار دشوار است. در کار حاضر تخمین شار­حرارتی به روش فیلتر کالمن انجام می­شود که به علت تخمین آنی شار حرارتی محل بهینه حسگرهای دمایی را در یک مرز متحرک در اختیار قرار می دهد. علاوه بر این از نتایج کار حاضر می توان در طراحی حسگرهای شارسنج استفاده نمود.  نتایج روش کنونی برای تعیین موقعیت بهینه سه حسگر دمایی در مرز متحرک فدا شونده و از بین بردن اغتشاشات در لحظه سوختن حسگر برای تخمین دقیق تر شار حرارتی ارائه می شود.

کلید‌واژگان :

تخمین شار حرارتی، انتقال حرارت معکوس، تکنیک فیلتر کالمن،  مرز متحرک، گاز پیرولیز

Journal Papers
Spring