پوریا علمداری1، مهدی جهانگیری2، علیرضا حجی ملایری3، ، احمد صداقت4، بررسی امکان استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی و بادی در ساختمانهای بدون مصرف انرژی، مطالعه موردی: همدان، دومین همایش ملی معماری پایدار، همدان اسفند 1390

پوریا علمداری1، مهدی جهانگیری2، علیرضا حجی ملایری3، ، احمد صداقت4

1  دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

P.Alamdari@me.iut.ac.ir

2 هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران

Jahangiri@iaushk.ac.ir

3 دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

A.Hajji@me.iut.ac.ir

4 هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

Sedaghat@cc.iut.ac.ir

هدف از اين مقاله، بررسي امکان استفاده از انرژيهاي تجديدپذير خورشيدي و بادي در ساختمانهاي بدون مصرف انرژي در شهر همدان است. به­منظور برآورد اوليه انرژي بادي و خورشيدي در اين ايستگاه­ محاسبات لازم بر روي اطلاعات آماري اندازه­گيري شده توسط سازمان انرژي­هاي نو ايران انجام شده است. در ابتدا با استفاده از آمار ميزان ابرناکي، تعداد روزهاي با ميزان ابرناکي برابر صفر تا دو هشتم، به عنوان روزهاي پرتابش شمارش شده و ميانگين ماهيانه و سالانه آنها محاسبه گرديد. سپس شدت تابش خورشيد بررسي شده است. از نتايج مشاهده مي­شود که همدان در بيشتر از نيمي از طول سال داراي آسمان صاف بوده­ که نشاندهنده­ي اين امر است که همدان از استعداد و قابليت بالايي براي استفاده از انرژي تجديدپذير خورشيدي، برخوردار است. با تحليل آماري روي داده‌هاي بادي همدان، ابتدا سرعت باد در ماههاي مختلف مطالعه شده است. اين ايستگاه داراي ميانگين سرعت ساليانه2 متر بر ثانيه است. همچنين جهت وزش باد غالب، درصد باد غالب و سرعت باد غالب نيز بررسي گرديده است. تقريبا در طول سال جهت باد ثابت نمي­باشد. اين موضوع که جهت باد ثابت باشد، در امر چيدماني توربين­ها مهم است و ثابت بودن جهت باد مزيت  عمده­اي براي نيروگاه بادي مي­باشد. از نتايج مشاهده مي­شود که ايستگاه همدان از استعداد و قابليت بالايي براي استفاده از انرژي تجديدپذير بادي، برخوردار نيست.

كلمات كليدي

انرژي تجديدپذير، ساختمان صفر انرژي، همدان، ميزان ابرناکي، سرعت باد.

February
File: