ايمان روح الامين، سعيد جعفري، احمد صداقت، شبيه سازي جريان بين دو استوانه هم مرکز چرخان به کمک روش حجم محدود،اولين همايش منطقه اي مهندسي مكانيك- آذر 1385 - دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهر مجلسي

شبيه سازي جريان بين دو استوانه هم محورچرخان به کمک

روش حجم محدود

سعيد جعفري[1] ، ايمان روح الامين[2] ، احمد صداقت[3]

دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشکده مهندسی مکانيک

Sedaghat@cc.iut.ac.ir

در صنعت، ناپايداري جريان در ياتاقانهاي ژورنال و در سرعتهای دورانی بالا از اهميت زيادی برخوردار است. معيار ناپايداری برای جريان غير لزج بين دو استوانه هم محور دوار توسط تيلور ارائه شده است هر چند که لزجت در يک سيال می تواند نقش پايدار کننده و يا ناپايدار کننده داشته باشد. درکار حاضر، از روش حجم محدود براي شبيه سازي پايداری جريان بين دو استوانه هم محور دوار استفاده شده است. در ابتدا جريان به صورت آرام در نظر گرفته می شود و سپس با افزايش سرعت نسبي بين استوانه ها عدد تيلور بحراني محاسبه و با رابطه تيلور مقايسه می شود. از نتايج عددی مشاهده می شود که با افزايش عدد تيلور به تدريج گردابه ها در جريان قدرت بيشتري يافته و لزجت نقش ناپايدار کننده را بازی مي کند. با ناپايدار شدن جريان، الگوهاي سلولي مربعي در جريان قابل مشاهده است.

واژه‌هاي كليدي: حجم محدود – کوئت – تيلور

[1] دانشجوی کارشناسی ارشد