داود سعیدی، احمد صداقت، علی اکبر عالم رجبی، پوریا علمداری، طراحی آئرودینامیکی توربین بادی محور عمودی به روش المان پره-تکانه و به کمک داده های وزش باد در استان خراسان جنوبی، مجله مهندسی مکانیک شریف، دوره ی 3-29 شماره ی 2، ص. 97-107 (یادداشت فنی) پاییز 1

طراحي آيروديناميكي توربين بادي محور عمودي بروش المان پره-تكانه و به كمك داده هاي وزش باد در استان خراسان جنوبي

داود سعيدي (كارشناس ارشد)

احمد صداقت (استاديار) (نويسنده مسئول)

علي اكبر عالم رجبي (دانشيار)

پوريا علمداري (کارشناسي ارشد)

اصفهان، دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشکده مهندسي مکانيک، كد پستي 83111-84156

در اين نوشتار، توربين هاي بادي محور عمودي بدليل سادگي طراحي و ساخت در داخل كشور براي مصارف محدود مورد توجه قرار گرفته است. روش المان پره- تكانه براي تحليل و طراحي آيروديناميکي يک توربين بادي محور عمودي با پره‌هاي مستقيم استفاده شده است. از هوابر نوع NACA4415 كه نسبت نيروي برآ به نيروي پساي نسبتا بالايي دارد و از مدل لوله جريان چندگانه دو ديسكي براي تفكيك جريان بالا دست و پايين دست توربين كه تطابق بهتري با نتايج تجربي دارد استفاده گرديد. از نتايج داده‌هاي آماري وزش باد در ايستگاه فدشک، واقع در استان خراسان جنوبي، جهت طراحي يك توربين بادي 5/1 کيلو وات بهره برداري شد.  نتايج طراحي با يك توربين بادي موجود اعتبارسنجي شد و ضمن بررسي پارامتري توربين بادي طراحي شده، جنبه ی اقتصادي نصب توربين بادي در منطقه فدشك و بازيافت سرمايه ارزيابی شد.

وا‍‍ژگان كليدي: توربين بادي محور عمودي، روش المان پره- تكانه، هوابر، استان خراسان، پتانسيل باد.

davoodsae@yahoo.com

sedaghat@cc.iut.ac.ir