مجتبي احمدي ، احمد صداقت ، محسن ثقفيان، تحليل پايداري هيدروديناميکي براي جريان عبوري حول يک ايرفويل و پيش بيني نقطه گذار جريان، هشتمين كنفرانس سالانه (بين المللي) انجمن هوافضاي ايران IAS2009

هشتمين كنفرانس سالانه (بين المللي) انجمن هوافضاي ايران IAS2009-AE0921

اصفهان، شاهين­ شهر، دانشگاه صنعتي مالك­اشتر، 29 بهمن-1 اسفند 1387

مجتبي احمدي[1]، احمد صداقت[2]، محسن ثقفيان[3]

دانشگاه صنعتي اصفهان, دانشکده مهندسي مکانيک

در اين مقاله پايداري هيدروديناميکي جريان سيال حول يک ايرفويل از طريق حل معادله اور-سامرفلد مورد تحليل قرار گرفته است. براي حل معادله اور-سامرفلد در يک جريان خاص نياز به پروفيلهاي سرعت جريان و مشتقات آن درون لايه مرزي در راستاي عمود برسطح و در هرمقطع در امتداد جريان مي باشد. موارد ذکر شده از حل دقيق جريان با استفاده از يک کد عددي TVD انجام مي شود که معادلات ناوير- استوکس دوبعدي را به روش ضمني حل مي کند. پيش از تحليل پايداري جريان حول يک ايرفويل اين کار براي جريان بر روي يک صفحه تخت با فرض برقراري لايه مرزي بلازيوس صورت گرفت که از مقايسه نتايج آن با نتايج ديگران مي توان از درستي حلهاي انجام شده اطمينان حاصل کرد. در اين تحقيق براي حل معادله اور-سامرفلد از روش تفاضل محدود استفاده شده است. در واقع معادله اور-سامرفلد با کاهش مرتبه به تعدادي معادله ديفرانسيل خطي مرتبه اول تبديل مي گردد و سپس با استفاده از گسسته سازي معادلات ياد شده به کمک تقريبهاي مشتق, حل آن معادلات در ناحيه بين دو مرز جريان به صورت همزمان انجام مي شود. همچنين با استفاده از روش eN محل دقيق نقطه گذار جريان تعيين شده است. اين روش با استفاده از توابع ويژه و مقادير ويژه بدست آمده از حل معادله اور-سامرفلد, محل دقيق نقطه گذار از رژيم آرام به مغشوش را تعيين مي کند. براي ارزيابي کد eN، نتايج حاصل از آن براي تعيين گذار جريان حول ايرفويل NACA 0012 با نتايج تجربي مقايسه شده است که اين مقايسه حاکي از موفقيت اين کد در تعيين گذار براي جريان حول ايرفويلها مي باشد.

واژه هاي كليدي: تحليل پايداري - معادله اور-سامرفلد - پيش بيني گذار -روش eN - ايرفويل دوبعدي

1 دانشجوي کارشناسي ارشد, 09166139759, m.ahmadi@me.iut.ac.ir (نويسنده مخاطب)

2 استاديار،  sedaghat@cc.iut.ac.ir

3 استاديار، saghafian@cc.iut.ac.ir