مهدي جهانگيري، رسول كلباسي، احمد صداقت، محسن ثقفیان، حسن مهديزاده، امكان سنجي آماري استفاده از انرژی باد در استان خراسان رضوي مطالعه موردی: سرخس، همایش ملی مهندسی مکانیک، مرودشت 5 خرداد 1390.

امكان سنجي آماري استفاده از انرژی باد در استان خراسان رضوي مطالعه موردی: سرخس

مهدي جهانگيري

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک

M.Jahangiri@me.iut.ac.ir

رسول كلباسي

دانشجوي دکتري مهندسی مکانیک

دانشگاه صنعتي اصفهان

R.Kalbasi@me.iut.ac.ir

احمد صداقت

استادیار مهندسی مکانیک

Sedaghat@cc.iut.ac.ir

محسن ثقفیان

استادیار مهندسی مکانیک

Saghafian@cc.iut.ac.ir

حسن مهديزاده

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک

دانشگاه شهيد چمران اهواز

hasmehdizade@gmail.com

پتانسيل باد، براي توليد انرژي پاک، در بسياري از نقاط ايران قابل توجه است. در اين مقاله، يک تحليل آماري روي داده‌هاي بادي ايستگاه سرخس در استان خراسان جنوبي انجام شده است. به منظور برآورد اوليه انرژي باد در اين ايستگاه¬ محاسبات لازم بر روي اطلاعات آماري اندازه¬گيري شده توسط سازمان انرژي¬هاي نو ايران انجام شده است. با توجه به داده¬ها، محاسبات در يک بازه 12 ماهه انجام شده است. ابتدا سرعت باد در ارتفاع 40 متري، 30 متري و 10 متري در ماههاي مختلف مطالعه شده است. اين ايستگاه داراي ميانگين سرعت به ترتيب 78/4 متر بر ثانيه، 52/4 متر بر ثانيه و 76/3 متر بر ثانيه در ارتفاع‌هاي ياد شده است. همچنين گلباد بيشترين جهت وزش باد بررسي گرديده است. از نمودار گلباد سرعت و جهت در ارتفاع¬هاي 30 متری و 5/37 متري دیده می شود که جهت باد غالب در جهتي شمال و شمال¬غربي و مابين آنها می¬باشد. در ایستگاه سرخس با توجه به گلباد این ایستگاه می¬توان بیان کرد که در طول سال جهت غالب باد ثابت می¬باشد. این موضوع در امر چیدمانی توربین¬ها مهم است، زیرا که ثابت بودن جهت باد مزیت عمده¬ای برای نیروگاه می¬باشد. همچنين با ارزیابی توان متوسط باد سالیانه در ارتفاع¬های 10 متری، 30 متری و 40 متری دیده می شود بيشترين ميزان توان باد در ماه ژوئن  رخ داده است.

واژه‌هاي کليدي: : انرژي باد، ايستگاه سرخس، توربين باد، توزيع ويبول، چگالي توان، گلباد.

File: