مهدی جهانگیری ، علی محمد مؤمنی راد ، احمد صداقت ، بررسی اثر دیوار انعطاف¬پذیر بر پایداری لایۀ مرزی دو بعدی بلازیوس، اولین همایش منطقه ای مهندسی مکانیک، اسفند 1388

بررسی اثر دیوار انعطاف ­پذیربر پایداری لایۀ مرزی دو بعدی بلازیوس

مهدی جهانگیری[2]، علی محمد مؤمنی راد [3] ، احمد صداقت[4]

دانشکده مهندسي مکانيک - دانشگاه صنعتي اصفهان

بسیاری از گونه­های آبزی مانند دلفین­ها و وال­ها بدلیل داشتن پوشش انعطاف­پذیر، با به تأخیر انداختن ناحیۀ گذار، قادر هستند به سرعت­های بالا دست یابند. در کار حاضر احتمال به تأخیر افتادن ناحیۀ گذار جریان، در جریان 2 بعدی بلازیوس مورد بررسی قرار گرفته و از مدل صفحه/فنر کرامر[5] برای شبیه سازی سطح انعطاف­پذیر استفاده شده است. برای بررسی پایداری خطی سمت سیال، با ساده سازی معادلات ناویراستوکس و قرار دادن اغتشاشات دو بعدی نمایی کوچک و استفاده از روش پایداری زمانی، معدلۀ دیفرانسیل معمولی اورسامرفیلد، بدست آمد؛ سپس معادلۀ اورسامرفیلد را با بدست آوردن جریان پایۀ بلازیوس و شرایط مرزی مربوط به سطح انعطاف­پذیر، به صورت عددی حل شده است. نتایج نشان می­دهند که با کاهش ضریب سختی ارتعاشی دیواره، ناحیۀ ناپایداری کوچکتر می­شود؛ همچنین نشان داده شد که میرایی و تنش سطح تأثیر چندانی در عدد رینولدز بحرانی نداشته و فقط در شکل ناحیۀ ناپایداری تأثیر گذار است.

کلمات کلیدی: دیوارۀ انعطاف­پذیر، پایداری لایۀ مرزی، اورسامرفیلد، اغتشاشات دو بعدی، منحنی پایداری خنثی.

[1] - compliant wall

[2] - دانشجوي كارشناسي ارشدe-mail: m.jahangiri @me.iut.ac.ir